blog

over foto's , make up enzo

Zoals ik beloofd heb in mijn vorige blog, gaat deze over de fotoshoot die ik samen met Anne en Laura heb gedaan.

Er is deze keer dus een MUA aanwezig geweest bij de shoot! Huh MUA, hoge uitzondering? Ja, de ene betekent Make Up Artist :)... Mocht je trouwens graag een liedje horen tijdens het lezen van deze blog, druk dan effe op play ;) 

 

Waarom pas 3 keer?


In de tijd dat ik fotografeer zijn er pas drie keer MUA's aanwezig geweest. Eén keer was echt rampzalig en die jongedame heb ik dan ook weg gestuurd. Ik heb er namelijk een bloedhekel aan als je op de foto's ziet dat er make up is aangebracht. Jaaa, oke, een beetje mag je wel zien, maar als de make up 1 cm voor de haargrens in een keer abrupt ophoud, dan moet je echt iets anders gaan doen :). Dus dat was 1... Nummer 2 was een leuke meid, maar totaal overbodig. Als een model een hele gave, zeg maar bijna perfecte huid heeft is make up niet nodig naar mijn idee... Dat doet dan weer afbreuk aan de puurheid van de foto's!

En toen was daar nummer 3, Anne... De dochter van mijn baas :) :)

 

 

Ehhhh? Dochter, baas?


Jup, zoals jullie weten werk ik ook bij Autotaalglas en daar heb ik dus een baas. En zijn dochter doet een opleiding in visagie. Anne heeft al een half jaar in Engeland gestudeerd hiervoor en nu volgt ze een opleiding in Amsterdam. Je kunt Anne trouwens volgen op Instagram! 

https://www.instagram.com/handfulofheartbeats/

Maar goed... Ik kreeg dus te horen dat Anne een model moest hebben om op te oefenen en een portfolio op moet bouwen. Laat ik nu best wel een groot bereik hebben om modellen te regelen én fotograaf zijn :) Dus ik Anne app-en en van het een kwam een advertentie (het ander dus). Na alle reacties bekeken te hebben kwamen we bij Laura uit. Maarja, dan moet je nog een afspraak zien te regelen met z'n drieën. Je gaat er bij voorbaat al vanuit dat dat een hel wordt, maar het was gewoon binnen 5 minuten geregeld!  

 

 

Opdracht


Anne had op school de opdracht gekregen om het model te make uppen (schrijf je dat zo?) voor een zwart wit portret shoot. En dat is niet makkelijk, laat me je dat even vertellen ;) Zwart wit portretten zijn ook wel een beetje heel erg mijn ding, dus dat kwam allemaal mooi uit! Dus toen... de dag van de shoot. We hadden lekker vroeg afgesproken, omdat Anne zowel het haar als make up zou doen bij Laura. Ze is begonnen met het haar dat ze mooi in een lange krul heeft gezet. Ik had al over de app zitten grappen bij Laura dat ze een stukje haar af ging knippen, maar daar trapte ze helaas niet in :P Toen het haar zat was de make up aan de beurt. Had ik trouwens al verteld dat de koffer die Anne bij had bijna zo groot was als mijn koelkast? Ik dacht dat ik altijd veel gereedschap mee sleepte, maar zelfs dát haal ik niet! Maar goed, make up. Nou ja, oordeel zelf maar... De foto's staan hieronder. Niet omdat Anne de dochter van de baas is, maar waw! Je ziet het niet op de foto's, maar schijnbaar moet je dus ook met groene kleur werken omdat dat beter uitkomt op een zwart wit foto... Na 2,5 uur in de visagie was Anne klaar en was het mijn beurt.

 

Foto's


Dusss... toen was het mijn beurt. Ik had al besloten om een wat grijzere achtergrond te gebruiken en 1 flitsparaplu. Zo krijg je een mooie diepte in de foto en door de grijze achtergrond krijg je een wat zachtere foto en springt het model er wat mooier uit vindt ik. Ook had ik Laura gevraagd om een bandeau te dragen. Hierdoor konden de schouders bloot blijven en dat geeft een puurdere foto, zonder afleiding naar mijn mening. Na een half uurtje foto's schieten was het klaar en het resultaat erg geslaagd! In de nabewerking heb ik niet veel hoeven doen. Dat is dan weer het voordeel van een goede MUA :) en wat mij betreft voor herhaling vatbaar!

 

Tot de volgende!