Blog

Hoi! En welkom op deze blog over boudoir fotografie!

Wat is dat nou boudoir? En waarom zou je zo'n shoot willen? Bespreken we allemaal hieronder :) 

 

BOUDOIR FOTOGRAFIE

 

Wat betekent boudoir?

Boudoir stamt uit de 18e eeuw en is een Frans begrip. Een boudoir is een ruimte veelal naast de slaapkamer waar de vrouw zich kan terug trekken, om zich te wassen, te kleden en te verzorgen. Nu hoor ik je denken; wat heeft dit nou weer met fotografie te maken? Dat zal ik je vertellen... De oorspronkelijke stijl van boudoirfotografie is dus een fotoreportage van een vrouw, in haar nachtelijke kleding in een boudoir. Ondertussen is dit een beetje verbasterd en is het gewoon de slaapkamer geworden. Ook heeft niet iedereen een boudoir thuis... Tenminste, ik ken niemand die er een heeft :). Boudoir fotografie is over komen vliegen uit de V.S., waar het al jaren erg populair is en ook in Nederland is het onder de vrouwen in populariteit aan het toenemen... Huh? waarom alleen bij vrouwen? Bekijk de volgende foto's maar eens ;)

 

Uiteraard gaan de credits voor deze foto's naar een andere fotograaf... Ik heb ze gewoon van google af gehaald :)

Why?

Waarom zou je dat doen zo'n boudoirshoot? In pikante lingerie voor een (waarschijnlijk vreemde) fotograaf poseren? Iedere vrouw heeft daar een eigen reden voor, maar de reden die het hoogst in het rijtje staat is zelfvertrouwen... Het resultaat van zo'n shoot geeft je een enorme boost zelfvertrouwen! Tenminste als de fotograaf weet wat ie doet :) . Andere redenen zijn; als cadeau voor je partner, net voor je bruiloft (superleuk om op de ochtend van je bruiloft aan je lief te geven), hoe ouder je wordt, hoe meer je vergeet hou mooi je bent of gewoon omdat je het leuk vindt! Uiteraard zijn er veel fotografen die boudoir shoots doen. Kijk goed rond voordat je een fotograaf boekt en ga niet zomaar naar de eerste de beste! Er zijn veel verschillende stijlen en er is veel kwaliteitsverschil, dus even rondkijken loont! In de omgeving van Deurne ben ik de beste, dus dan hoef je niet verder te kijken :) :)

 

Deze is wel van mij...

Mijn stijl...

Mijn stijl... Tja, dat is toch een beetje wat jou wens is. De meeste boudoirshoots vinden plaats in mijn studio en dat is geen slaapkamer :) Ik kan wel een kleine slaapkamer setting maken, maar meestal hou ik het gevarieerd. Ik werk graag met glasgordijnen en lichte kleuren. Maar zoals ik al zei... de wens van de klant leid! Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een hotelkamer te huren en daar de shoot te houden. Vinden de hotels meestal niet leuk, maar we vertellen er gewoon niet bij dat het om een fotoshoot gaat :p. Kortom er is veel mogelijk en alles gaat in overleg. Voor een indruk van mijn stijl, check even mijn portfolio: Klikkerdeklik.

 

...en deze ook!

Het is toch wel spannend hoor...

Jup! Dat klopt! Tenminste ik zou het best spannend vinden als ik in mijn mooiste lingerie voor een vreemde fotograaf moet poseren... Niet dat dat gaat gebeuren, ik ben een man en je hebt bij de eerste foto's gezien hoe dat uit pakt :). Maar goed, je bent niet de eerste die met knikkende knietjes binnen komt. Maar daar is een oplossing voor! Koffie (of thee), een duidelijke communicatie en een opbouwende shoot! Iemand die zenuwachtig is zet je niet meteen in haar schaars bedekt Eva kostuum voor de camera... Tijdens de koffie nemen we eerst de poses rustig door en kijken we samen welke kleding je bij hebt en bij welke pose welke kleding het beste past. Als de koffie (of thee) op is begin ik met portretfoto's. Gewoon simpel portretfoto's... en je hoeft er niet eens op te lachen! Boos kijken mag ook :p . Als ik in de gaten krijg dat de zenuwen af beginnen te nemen, ga ik verder en maken we foto's waarbij je een badjas of blouse over lingerie aan hebt. Als dan de zenuwen weg zijn mag je je mooiste lingerie te voorschijn toveren en werken we samen voor een prachtig resultaat! Het wil ook wel eens helpen om een goede vriendin, zus, moeder of wie dan ook mee te nemen, maar let op, dit kan ook averechts werken.

en deze ook...

Saai einde... :(

Nu moet ik eigenlijk nog een leuk einde typen, maar de inspiratie is een beetje op, dus ik laat het hierbij :)

Mijn volgende blog gaat over een portret shoot die ik binnenkort gepland heb. Ik werk eigenlijk nooit met visagistes, maar bij deze shoot komt Anne Peters op bezoek! Zij doet een opleiding tot visagiste/make up artist en samen met Laura (model) gaan we een zwart wit portretshoot uitwerken! Dus ik zeg: