blog

Ik krijg heel vaak de vraag hoe zo'n fotoshoot nou in zijn werk gaat, dus ik dacht; Joh laat ik er eens een blog over schrijven :)

 

 

Hoe werkt dat nou zo'n fotoshoot???

Het eerste contact!

Op het moment dat je contact zoekt voor een fotoshoot, zal ik er al snel op gaan sturen om dit via Messenger of WhatsApp te doen. Waarom? Ik heb ook nog een andere baan langs het fotograferen en ben dus niet altijd direct beschikbaar. Zo kan ik, maar ook jij, op een moment dat uit komt reageren. Uiteraard probeer ik dat zo snel mogelijk te doen en vaak heb je binnen een half uurtje al weer reactie! Daarnaast is het erg handig om de gemaakte afspraken terug te kunnen lezen! Ik vergeet nog al eens gauw iets :P ...

Dan is het natuurlijk belangrijk om te weten welke shoot je graag uit wil werken. Ik werk meestal met moodboards zodat er visuele voorbeelden zijn en kijk aan de hand daarvan of het overeenkomt met jou wensen. Afhankelijk van de gekozen fotoshoot bespreken we welke kleding er mee genomen mag worden. Ik heb zelf redelijk wat bovenkleding liggen voor de dames. Wat ik bijna altijd zal vragen is om een gewone spijkerbroek mee te nemen en een witte en zwarte bh (of licht en donker) Nu hoor ik je denken: waarom dat nou weer??? Dat zal ik je vertellen! Trek eens een witte blouse aan, met een zwarte bh eronder... juist dat schijnt door en ziet er op een foto heel raar uit! Maar ook andersom, een zwart hemdje waar witte bh bandjes langs te zien zijn is echt niet mooi op de foto! Vandaar dus de twee kleuren... Uiteraard mag je nog veel meer kleding mee nemen, maar dat is erg afhankelijk van de shoot wat voor kleding dat mag zijn! 

Volgende onderwerp: Make up

 

En daar ben ik altijd heel kort in; zo min mogelijk en liefst naturel. Uiteraard is het aan jou wat je daar mee doet, maar ik vind het mooier om iemand au naturel te fotograferen, dan met dikke lagen make up... Kijk, een basislaagje kan altijd, je moet je natuurlijk wel op je mooist voelen, maar mijn advies over het algemeen: Laat het bij dat basislaagje! Mocht je toch kiezen om wat make up te gebruiken, neem dit dan ook mee naar de shoot, dan kun je bijwerken indien nodig :)

Dan is het tijd om een datum te prikken! Ik ben flexibel in de tijden dat ik fotografeer, maar door de week probeer ik niet in de avonden te fotograferen. Ik heb een hele knusse studio op zolder, en mijn dochtertje slaapt daar recht onder. Als het bij hoge uitzondering wel voorkomt dat we dan een shoot plannen, zal ik je vragen om alleen te komen, zodat het niet te rumoerig wordt. De gemiddelde wachttijd voor een shoot is 4 weken. Wil je dus graag een shoot reserveren bij mij, doe dit dan op tijd :) . 

Nog even contact!

Een paar dagen voor de shoot neem ik nog even contact op! Misschien heb je nog vragen, en ik heb meteen een bevestiging dat de shoot door gaat!

Dan is de dag daar!

Jeeej! Vandaag ga je op de foto! Ga je iets uitdagender op de foto en zijn bijvoorbeeld je benen bloot? Trek dan geen strakke kleding aan (sokken/skinny jeans)! Denk bijvoorbeeld ook aan een bh, ook deze laat nare striemen achter bij bijvoorbeeld een off shoulder foto. Bij mij aangekomen gaan we eerst sporten... Je moet namelijk 2 trappen op om in mijn studio te komen. Deze is gewoon bij mij op zolder en ja, daar staat ook een wasmachine en een droger :P . Die hebben overigens geen invloed op de foto's :D maar ook in mijn gezin hebben we vieze kleding en ik kan ze nergens anders kwijt :P .

 

 

Dan is het tijd voor koffie (of thee) en nemen we de shoot even door... We kijken nogmaals aan de hand van het moodboard wat we uit gaan werken en welke kleding we daarbij gaan gebruiken. Als dan de koffie op is moet je er toch echt aan gaan geloven! Afhankelijk van welke shoot en hoe zenuwachtig je bent begin ik met wat simpele portretfoto's. Zo kun jij een beetje aan mij wennen, maar ook aan de camera en de flitsers :) En zo bouwen we de shoot op tot we een prachtig resultaat hebben bereikt! Je mag (behalve door de week 's avonds) altijd 1 iemand mee nemen. Meer niet, want dan gaan we elkaar in de weg lopen. Ben je minderjarig? Dan MOET er een volwassene bij zijn! Na de shoot nemen we afscheid :(  en ga ik hard aan het werk om de foto's te bewerken. Tijdens de shoot schiet ik misschien wel 200 foto's, maar ik bewerk er tussen de 20 en de 30. Ook dit is afhankelijk van het thema van de shoot. Als de foto's dan klaar zijn komen ze op een, met wachtwoord beveiligde pagina van mijn website te staan. Daar kun jee de gewenste foto's uitzoeken en die stuur ik na betaling via WeTransfer naar je toe! Over het bewerken van de foto's doe ik meestal maximaal 2 weken.

 

En dat was het wel zo'n beetje... Tot de volgende blog!