blog

Het einde van 2017 is alweer aangebroken. Wat een jaar! 

Het belangrijkste wat er voor mij op fotografiegebied gebeurd is dit jaar?

Fotograferen was niet echt een hobby meer, het was echt werk aan het worden, dus heb ik in september de knoop doorgehakt en heb ik me ingeschreven bij de kamer van koophandel. Vanaf dat moment was ik part time zelfstandig ondernemer. En dat voelt goed! Je hebt iets bereikt en dat is een goed gevoel!

Minpuntje...: 

Totdat je erachter komt hoeveel er naar de belasting gaat :( Man, man, man, je hebt soms echt het gevoel dat je de helft van de tijd voor niks staat te werken, maar dat geeft niet want ik heb er nog steeds elke shoot zin in!

 Maar wat een mooie fotoshoots zijn er dit jaar geweest! Wat was er nieuw in 2017?

Bolle buikjes!

Zo ben ik dit jaar begonnen met zwangerschapsfotografie. Ik had me er nog nooit aan gewaagd, maar ik kwam erachter dat mijn stijl en bolle buiken best wel een mooie combinatie is. Dus op Aliexpress een paar mooie zwangerschapsjurken gekocht, nog wat andere dingetjes die erbij passen en voilà, laat de shoots maar komen. Die kwamen al snel genoeg. Kwam waarschijnlijk ook door de like en win actie die ik daaraan gekoppeld had, maar echt leuk om dit soort shoots te doen. Je staat als stelletje in een hele bijzondere tijd en het voelt heel speciaal om dat vast te mogen leggen op foto's. Ik had het al over mijn eigen stijl... Je moet geen sprookjesachtige foto's in een mooi bos van mij verwachten. Ik heb me gespecialiseerd in high en low key foto's en dat heb ik ook doorgevoerd in mijn zwangerschapsfoto's:

Verliefde stelletjes 

Stelletjes.... die zijn er veel over de vloer geweest en wat was het gezellig elke keer! En elke keer het zelfde verhaal... de dame komt heel enthousiast de trap op lopen en heeft er zin in en de man, die loopt erachter alsof de dame voor hem een denkbeeldig touw om zijn nek heeft gebonden en hij meegesleurd wordt. Na een lekkere kop koffie en een babbeltje beseffen de mannen dan toch dat er geen weg terug is en er toch echt zin gemaakt moet worden :) En dan in een keer vinden ze het wel leuk!

Ik zal uitleggen waarom. Ook stelletjes fotografeer ik veel in high key en low key stijl. Ik begin altijd in low key stijl en in die stijl zijn poses met een blote huid erg mooi! Bij de reservering vraag ik altijd aan de dame (de man reserveert nooit) of ze met blote rug op de foto wil. Vaak geeft men aan dit erg mooi te vinden. Omdat er dan geen bh gedragen kan worden i.v.m. striemen, zijn dat de eerste foto's die ik maak. Dan kan daarna de bh aan. 

Snap je m al een beetje? Bij de eerste foto's staat de vrouw met een blote rug naar mij toe. De man heeft dus uitzicht op de voorkant en mannen blijven mannen, dus in één keer stralen ze op de foto en hebben ze er zin in.

Publicaties

Nog zoiets moois om trots op te zijn... 2 foto's zijn dit jaar gepubliceerd door Zoom.nl. eentje heeft er in het magazine gestaan en de andere is gebruikt in tutorial op YouTube. Zoom.nl is het best verkochte fotografieblad van Nederland, dus ik vond het een hele eer! 

De mooiste foto's...

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten plaats ik geregeld (met toestemming) foto's op Instagram en op Facebook... Maar welke werden er nu het meeste geliked?

Op Facebook met 80 likes is deze prachtige low key foto van Danique de winnaar:

Op Instagram met 62 likes is deze zwart wit foto van Anne de koploper:

Wat staat er volgend jaar allemaal op de planning...

Wat er zeker gaat gebeuren is dat onze zolder, mijn studio dus :) , voorzien gaat worden van een nieuwe vloer. De huidige is best versleten en mag dus wel een keer vervangen worden. Verder... geen idee! Ik hoop nog heeeeeeel veel leuke shoots te mogen doen en we zien wel wat het jaar verder brengt. Ik ga in ieder geval weer een hoop leuke acties doen, dus hou mijn Facebookpagina goed in de gaten!

 

Ik wil iedereen een ontzettend goed uiteinde wensen en een fantastisch, fotorijk en vooral een gezond 2018!