blog

Zelfstandig ondernemen

Als je twee jaar geleden tegen me gezegd zou hebben dat ik nu een eigen bedrijfje zou hebben, had ik je kei hard uit gelachen!

Ik ben helemaal geen type voor een eigen bedrijf... althans, administratie en cijfertjes is niks voor mij.

 

 

Maar toch.... ik heb nu een eigen fotografie bedrijfje :) en daar ben ik best trots op!

Vorig jaar kwam ik op het punt dat je het fotograferen geen hobby meer kon noemen. Na heel veel twijfel en overleg met mijn vrouw en andere mensen die dicht bij me staan heb ik mijn verstand op nul gezet, ben ik gestopt met piekeren en heb ik me ingeschreven bij de KVK.

Ik heb mezelf gewoon in het diepe gegooid, niet wetende of het fotograferen eigenlijk wel toekomst had.

 

Ik moest namelijk best wel wat moeite doen om werk binnen te halen, maar mijn doelgroep was ook niet de makkelijkste om te bereiken; ik richtte me voornamelijk op mannen en vrouwen in de leeftijd van 16 tot 35 jaar. 

Maar goed, je hebt een eigen bedrijfje en je wilt wel groeien! Dan moet je dus keuzes gaan maken. Waar ik echt in gegroeid ben is in het ondernemerschap. Ik denk zakelijker, heb zelf een boekhoudsysteempje gemaakt waar ik minimale handelingen in uit hoef te voeren. (de computer doet de rest en ik kan het zo doorsturen naar de boekhouder :) ) Maar nog belangrijker, ik heb mijn doelgroep vergroot. Ik fotografeer nu niet alleen modellen, maar voornamelijk stelletjes, kinderen en gezinnen.

En dat allemaal op mijn zoldertje :)

 

Dat zoldertje wordt momenteel ook opgeknapt. Niemand behalve ik stoort zich eraan, maar ik ben bezig om het allemaal netjes af te werken. De droger en wasmachine staan dadelijk uit het zicht, de vloer wordt voorzien van een nieuw laagje Novilon en de muren worden opnieuw geschilderd. 

 

Door mijn specialisatie in Low Key fotografie haal ik op dit moment best veel werk binnen en ik hoef er bijna geen reclame meer voor te maken! Mensen weten me te vinden! En dat is een goed teken. Een andere reden dat mensen me weten te vinden is google. Erg belangrijk als bedrijf zijnde dat je goed te vinden bent op google. Dat kan op 2 manieren; je betaald google veel geld of je past je site zo aan dat google je zo vindt. Na weken van hard werken aan mijn website, piekeren en veel leren over het bouwen van websites, is het me dan ook gelukt om op pagina 1 te komen op google.

 

Je bent als ondernemer altijd bezig met je bedrijfje. Verbeteringen doorvoeren, acties bedenken