Frequently Asked Questions  


Bewaar jij onze foto's?
Jazeker. Nadat jullie de foto's uitgezocht hebben, worden de bewerkte foto's nog minimaal 2 jaar bewaard in een beveiligde omgeving. De onbewerkte bestanden worden na het opleveren van de bewerkte foto's vernietigd.
 
Krijg ik alle foto's?
Nee, tijdens een fotosessie maak ik een hoop foto’s, maar dat betekent niet dat alle foto’s geschikt zijn om terug te zien. Tijdens de shoot maak ik bijvoorbeeld extra foto’s: om het licht even te testen of om een hoek uit te proberen. Deze foto’s zijn voorbereidingen voor de uiteindelijke foto. Daarom laat ik ook tijdens een shoot geen foto's terug kijken. Tijdens het bewerkingsproces is het mijn taak om alleen de echte foto’s te selecteren. Vervolgens wordt iedere foto handmatig bewerkt en bekeken zodat jullie precies dezelfde kwaliteit ontvangen als jullie op deze website gezien hebben. Jullie ontvangen een selectie waaruit jullie kunnen kiezen. Afhankelijk van welke shoot ontvang je tussen de 15 en de 25 foto's waaruit je kan kiezen.
 
Fotografeer je ook in het weekend?.
Ja, ik fotografeer ook in het weekend, maar gemiddeld zitten de weekenden 3 tot 4 weken in voren vol geboekt. Wil je een shoot in het weekend? Reserveer dan tijdig! 
 
Ik heb mooie foto's gezien op internet en ik wil die van mij precies hetzelfde! Kan dat?

Helaas, ik kan foto’s van internet niet precies kopiëren. Je bent namelijk uniek! Wel kan ik proberen om zo dicht mogelijk in de buurt te komen. Foto’s maak ik op gevoel en in het moment. De combinatie van het licht,  de omgeving en van jou geven mij de perfecte shake om een shoot te maken die helemaal uniek is en perfect bij jou aansluit. Precies dezelfde foto’s zal je dus niet krijgen. Wel unieke foto’s die minstens zo mooi of nog mooier zijn!

 

Welke kleding moet ik aan tijdens de fotoshoot?

Er zijn geen strakke richtlijnen wat betreft de kleding voor een fotoshoot. Belangrijk is dat de kleding comfortabel is dat je jezelf kunt zijn. Het wordt een portret van jou, niet van je schoenen! Toch kunnen paar kleine aanpassingen helpen om nóg beter uit te komen op de foto.  Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van zachte kleuren en neutrale kleding zonder drukke prints. Hierdoor gaat alle aandacht naar jou en worden de foto’s puur en tijdloos. Uiteraard speelt het ook mee welke shoot we gaan doen. Ik bespreek daarom altijd van tevoren met je wat je het beste mee kunt nemen!

 

Ik ben helemaal niet fotogeniek, gaat dat wel goed komen?

Ik zie altijd het mooie in mensen! Voor mij is iedereen mooi en uniek en ik vind het prachtig om dit aan je te laten zien met mijn foto's. Ik weet hoe ik mensen op hun mooist kan fotograferen en daarvoor hoef je alleen maar jezelf te zijn. Geloof mij, iedereen is fotogeniek!

 

Met welke apparatuur werk je?

Ik fotografeer met een Nikon camera's. Mijn everyday camera is een D850 en mijn backup een D750. Mijn lenzen zijn van het merk Tamron. De verlichting in mijn studio is van Falcon Eyes.

 

Hoe lang duurt het voordat ik de foto's ontvang?

Je ontvangt de foto's altijd binnen twee weken en vaak zelfs eerder. De foto's komen op een met wachtwoord beveiligde pagina te staan, waar je gewoon thuis in kan loggen. Zo kun je op je gemak de foto's bekijken en uitzoeken. Om de doorloop op deze pagina's te bevorderen, graag uw keuze binnen 7 dagen door geven.

 

Hoe kan ik me voorbereiden op de shoot?

Om verschillende poses te leren neerzetten de volgende tip: Pak eens een paar modetijdschriften of de Wehkamp en probeer een aantal poses na te doen voor de spiegel. Let goed op welke poses modellen bij welk soort kleding gebruiken. Bestudeer een en ander en probeer een aantal van die poses te onthouden. Het zal je opvallen dat de meest natuurlijke houdingen het best tot zijn recht komen, dit omdat het een ontspannen beeld geeft. Ga voor diezelfde spiegel ook eens verschillende gezichtsuitdrukkingen oefenen. Leer je gezicht kennen en probeer een aantal uitdrukkingen zoals dromerig, vrolijk, uitbundig, bekakt, koel/afstandelijk, verleidelijk etc.. je eigen te maken zodat je die op commando kunt oproepen en naar de camera kunt projecteren. Je zult merken dat je dan veel makkelijker en zelfverzekerder voor de camera zult staan. Neem gerust voorbeelden mee uit tijdschriften die je aanspreken mee naar de fotoshoot !! Ook word je tijdens de shoot begeleid en krijg je tips m.b.t.. je houding en poses.

 

Betaling?

De fotoshoot dient direct na de shoot afgerekend te worden. Dit kan contant of per betaalverzoek. Als je meer dan de inbegrepen foto's uitzoekt, ontvang je hier een factuur voor. Houd er wel rekening mee dat de factuur voldaan moet zijn voordat de foto's opgestuurd worden. Bij banktransacties onder de € 20,- wordt er € 2,75 administratiekosten in rekening gebracht. Johan Bouwmans Fotografie behoud zich het recht voor om een aanbetaling te vragen. 

 

Hoe krijg ik de foto's toegestuurd?

Je krijgt de foto’s aangeleverd via WeTransfer. Super snel en makkelijk. Met WeTransfer ontvang je een mailtje met daarin een download link om de foto’s op je computer te zetten. Ik kan de foto's ook op USB (+€15,-) opsturen.

 

Wat kost een shoot?

Een overzicht van de tarieven vindt je in mijn portfolio, bij de specifieke shoots. Heb je speciale wensen? Ik maak graag een passende offerte!

 

Plaats je mijn foto’s op je website / social media? 

Dat gaat altijd in overleg. Mocht je er bezwaar tegen hebben dat ik je foto's gebruik, laat het me dan duidelijk weten, ik respecteer ieders beslissing. 

 

Waar maak je de foto's?

Ik beschik over een gezellige thuis studio waar ik lekker creatief bezig kan zijn. Deze heb ik niet aan huis, maar bij mijn ouders thuis. Uiteraard shoot ik ook buiten! Ik ga graag naar de Bikkels in Vlierden of het Buntven in Deurne. Maar ook het centrum van Deurne beschikt over leuke plekjes om prachtige foto's te maken.

 

Alle foto's op deze website zijn geplaatst met nadrukkelijke toestemming van de modellen.
Op mijn foto's zit de bekende copyright. Dat betekent dat u eerst toestemming aan mij moet vragen voor verder gebruik van mijn foto's op het internet of ander commercieel gebruik. De foto's op mijn website hebben maar 800 pixels en zijn alleen geschikt voor op het internet en niet van de goede kwaliteit als het origineel. Voor meer informatie omtrent een foto kunt u contact met mij opnemen via het contactformulier.

 

Zijn er nog voorwaarden waar ik rekening mee moet houden?

Helaas zijn die er inderdaad!  Misschien ben ik een idealist maar ik had graag zonder gewerkt. Toch ontkom je er vandaag de dag niet aan dus hieronder een overzicht van de voorwaarden waar rekening mee moet worden gehouden. Deze vindt je hier. Bij twijfel of onduidelijkheid in deze FAQ, schroom niet om contact op te nemen!

 

Mijn FAQ staat hier niet bij..

Oeps! Heb ik nog wel zo hard mijn best gedaan op de FAQ lijst... Bel of stuur een berichtje via WhatsApp, Messenger of mail! Op de contactpagina vindt je alle gegevens!