Hoe werkt WeTransfer.com

Johan Bouwmans Fotografie Deurne

 

Voor het verzenden van foto’s maak ik gebruik van Wetransfer. Dit is een gemakkelijke, snelle en veilige manier om foto’s te kunnen versturen die te groot zijn om via e-mail te versturen.
Hoewel het in feite heel gemakkelijk is, wil ik in deze Wetransfer handleiding toch even uitleggen hoe het downloaden van foto’s in zijn werk gaat.

Voordat je de foto’s downloadt, is het belangrijk om te weten dat het downloaden van foto’s via Wetransfer niet goed lukt via een smartphone of tablet. Je download dan gecomprimeerde bestanden. Gebruik hiervoor dus een computer of laptop, dan ontvang je de ware grote en dus de hoogste kwaliteit foto's.

Stap 1

Het begint allemaal met een e-mail bericht van Wetransfer, met de titel ‘info@johanbouwmansfotografie.nl heeft je een bestand gestuurd via Wetransfer‘. 

In dit e-mail bericht zijn de volgende punten het belangrijkste:

– De ‘Download’-knop: Door op deze knop te klikken word je naar de Wetransfer website gestuurd. Zie stap 2.
– ‘Bestanden ( .. MB totaal)’: Hier staat een opsomming of een gedeeltelijke opsomming van de bestanden die ik je stuur. Dit zijn bestanden op met ‘.jpg’ op het eind.– ‘Wordt verwijderd op’: Dit is de uiterlijke datum waarop de foto’s kunnen worden gedownload. Vergeet dus niet op tijd de foto’s op te slaan!

 

Johan Bouwmans Fotografie Deurne

 

Stap 2

‘We zijn er klaar voor’! Wanneer je op de ‘Download’ knop in het mailtje hebt geklikt, kom je uit op deze pagina. Hier is de ‘Download’ knop natuurlijk het belangrijkste. Klik erop om het downloaden te beginnen.

Als je op de ‘Download’ knop hebt geklikt, start de download.

De foto’s worden nu gedownload! Afhankelijk van je besturingssysteem (Windows of OS X) krijg je een melding wanneer het downloaden voltooid is. Krijg je geen melding? Dan kun je waarschijnlijk in de ‘Downloads’ map op je computer zien of het downloaden klaar is.

 

Johan Bouwmans Fotografie Deurne

Stap 3

Ga naar de ‘Downloads’ map.

In je ‘Downloads’ map staat een ZIP bestand, dat nog even ‘uitgepakt’ moet worden. Dit kun je normaal gesproken doen door er dubbel op te klikken, of met de rechtermuisknop en dan 'hier uitpakken'. Er verschijnt dan meestal vanzelf een map met daarin de foto’s. Vergeet niet de foto’s naar een veilige plaats te kopiëren! Het beste kun je een aantal kopieën van de foto’s maken. Doe dit niet alleen op je computer, maar ook bijvoorbeeld op een USB stick of een externe harde schijf. 

 

Mocht het na deze uitleg nog niet lukken, neem dan even contact op!