Hoi hoi! Leuk dat je een MiniShoot geboekt hebt of wellicht wil gaan boeken! Op deze pagina wil ik jullie graag uitleggen hoe een MiniShoot in zijn werk gaat...

 

1 of 2 keer in de maand organiseer ik MiniShoots. Dat zijn dus korte fotoshoots en deze plan ik een stuk of 6 achter elkaar. Dat is best even intensief werken, maar het is kei leuk! Ik organiseer fotoshoots binnen of buiten. In de winter fotografeer ik veelal binnen en in de lente, herfst en winter veelal buiten in de mooie natuur rondom Deurne. Ik ga het dus even opsplitsen in een fotoshoot binnen in de fotostudio te Deurne en een fotoshoot buiten.

 

Fotoshoot in de Studio:

 

Jeeej! Jij bent binnenkort eigenaar van een aantal prachtige portretfoto's van jouw knappe kind(eren). Voor deze shoot is het belangrijk dat je niet te vroeg komt en ook niet te laat. Ik heb tussen elke shoot 10 minuten ruimte dus er is niet heel veel speling. Als jullie binnen komen begint het feest al een beetje. Ik moet namelijk in een hele korte tijd het vertrouwen van jouw kind(eren) winnen om ze mooi en spontaan op de foto te zetten. Ik heb daar mijn trucjes voor, maar jullie als ouders kunnen daar ook zeker bij helpen. Het belangrijkste is dat ze al met een goed gevoel naar de studio komen. Drill ze van tevoren dus niet teveel dat ze lief moeten zijn, moeten lachen, kleren schoon moeten houden en moeten luisteren naar die vreemde man.... Kinderen willen niet teveel moeten en als er al dagen van tevoren verteld wordt dat ze dit tijdens de fotoshoot wel moeten doen, kan een lach tijdens de fotoshoot ver te zoeken zijn.

 

Ik heb een heel assortiment aan trucjes om tijdens een fotoshoot op een leuke manier de lachjes tevoorschijn te toveren. De papa's en/of mama's mogen toekijken, maar wel heel stilletjes. Ik heb als fotograaf namelijk de aandacht nodig van de kids en als de papa's en of mama's ook allemaal gaan roepen, weten de kinderen niet meer waar ze moeten kijken... Okeej, ik ben niet heilig en soms lukt het niet. Dan vraag ik aan de papa's en/of mama's om hulp.

 

Tijdens de mini fotoshoot in de studio werk ik met verschillende poses, maar geen grote verbouwingen. Daar is simpelweg geen tijd voor. Maar ik heb altijd een aantal leuke attributen om mooie foto's te kunnen maken. De achtergrond is eigenlijk altijd zwart. Ik betrek de kinderen ook echt bij de fotoshoot. Zo mogen ze tijdens de fotoshoot ook zelf een keer op het knopje drukken om een foto te maken van broertjes en/of zusjes. Natuurlijk heeft niet ieder kind een broertje of zusje, dus dan ben jij als ouder de klos. Gewoon even voor de lol. Het gaat ook om een stukje beleving voor de kinderen. 

 

Tijdens de shoot mogen de kinderen gerust speels zijn. Vaak proberen ouders dit te corrigeren, maar even wat anders dan verplicht in pose zitten is voor een kind best fijn. Na heel even een rondje op de loopauto of een paar keer springen gaan we nog even verder. Na een 25 à 30 minuten zit het erop. Vaak heeft het geen nut om langer door te gaan omdat kinderen een spanningsboog van ca. 30 minuten hebben. Vandaar dat MiniShoots bij Johan Bouwmans Fotografie ideaal zijn voor kinderfotografie. Na de fotoshoot kijk ik jou als ouder even aan of jouw kind(eren) een snoepje uit mogen zoeken (ik vraag dat eerst even ;) ) en dan zwaai ik jullie uit.

 

Na de shoot ga ik verder aan de slag met de gemaakte foto's. Deze bewerk ik nog een beetje na en na een paar dagen, maar altijd binnen 1 week, staan de foto's klaar in jullie persoonlijke online galerij. Hier log je in met de inloggegevens die je van mij gekregen hebt. Het bestellen van de foto's doe je middels het bestelformulier dat onder de foto's staat. De nummers zo doorgeven is helaas niet mogelijk. Als ik jouw keuze heb ontvangen, stuur ik een factuur en een betaalverzoek. Als deze voldaan is ontvang je een mailtje van WeTransfer met daarin een downloadlink naar de door jou uitgezochte foto's.

 

Fotoshoot buiten:

 

MiniShoots organiseer ik dus ook buiten. Vaak bij het Buntven of in de kasteeltuin in Deurne. Mooie sfeervolle gebieden waar je prachtige foto's kunt maken in verschillende settings. Het fijne aan fotoshoots buiten is dat het minder spannend is voor de kinderen, lekker in de buitenlucht hebben de kinderen voor hun gevoel de mogelijkheid net iets vrijer te zijn. We spreken af op een bepaalde locatie en lopen dan samen naar de locatie waar we de foto's gaan maken. Het gesprek ga ik voornamelijk aan met jullie kind(eren). Ik heb ook bij deze fotoshoot maar even de tijd om hun aandacht te winnen en moet deze voor de komende 30 minuten proberen vast te houden. Op al mijn vaste locaties heb verschillende leuke plekjes waar we de foto's maken, dus we blijven niet op dezelfde plek staan. Dat geeft de kinderen ook even de gelegenheid om tussendoor even een sprintje te trekken en even te ontspannen. 

 

De foto's maak we spelenderwijs. We maken mooie foto's, maar ook gekke foto's. Tong uitsteken? Ook dat moet een keer kunnen. Boos kijken? Doen we ook! Alles hoort bij het spel om prachtige foto's te maken van jouw kind(eren). De rest is eigenlijk wel hetzelfde als de MiniShoot in de studio.

 

Het belangrijkste is dat het een leuke ervaring is voor de kinderen en de foto's helemaal naar jullie wens en verwachtingen zijn. Dat dit samenhangt met elkaar hoef ik jullie niet te vertellen. Mocht het onverwachts toch gebeuren dat de kinderen er geen zin in hebben, dan plannen we een nieuwe datum en proberen we het gewoon nog een keer. Het heeft als ouder geen nut om door te drammen of boos te worden. Een spontane lach ga je er dan nooit op krijgen. Voor de kindjes die nog middagdutjes doen is het natuurlijk fijn als ze niet net voor hun dutje op de foto moeten. Ze zijn dan al wat moe en gaan liever slapen dan op de foto. Hou hier dus rekening mee met het uitzoeken van een tijd.